Avbytare: Viktor Jörgensen, Robin Mårtensson, Fredrik Odell, Carl Odell och Andreas Sonesson (mv).

Sebastian Kristensson ut - Viktor Jörgensen in 67 min
Pontus Andersson ut - Robin Mårtensson in 70 min
Mathias Herrström ut - Fredrik Odell in 77 min

MATCHKOMMENTARER
Med 7 spelare borta på grund av olika anledningar tvingades vi ännu en gång till en hel del ändringar i startelvan. 17-årige Jonas Persson startade sin första A-lagsmatch någonsin och han gjorde det som vänsterback. Matchen sparkades igång i regnrusk och snålblåst. I den 10:e minuten slår Johan Hellström en perfekt genomskärare till en fint löpande Philip Marklund och Philip möter en utrusande målvakt som precis räddar Philips avslut med en fotparad. I den 17:e minuten slår ÖT Smygehuk en hörna som slås bort av Croatia men Sebastian Kristensson fångar upp rensningen och drar iväg ett fint markskott från 25 meter som målvakten räddar men en fotparad. Bollen går ut till Christian Ahlström på högerkanten som slår ett flackt inlägg som precis går förbi framrusande Johan Hellström och Philip Marklund men bollen touchar en Croatiafot på vägen och ny hörna tilldöms dock utan resultat. I den 24:e minuten kör Croatia en hörnvariant där man enkelt slår hörnan snett bakåt till en spelare som drar iväg ett kanonskott som Izzettin Adigüzel gör en fin räddning till hörna på. I den 29:e minuten kontrar Croatia snabbt där man från högerkanten slår in ett inlägg till en i vårt straffområde fri Croatiaspelare som skjuter direkt på volley men bollen far över målet. I den 38:e minuten vänder Jonas Persson spelet fint från sin vänsterkant ut till höger där Pontus Andersson tar emot. Pontus rör sig inåt i planen och ner mot straffområdet och han fintar bort sin försvarare innan han drar ivägett lurigt markskott som målvakten räddar ut till hörna. I den 41:a minuten kommer en Croatiaspelare helt fri men Izzettin Adigüzel lyckas rädda. ÖT Smygehuk gör en väl genomförd första halvlek och har ett visst övertag. ÖT Smygehuk börjar den andra halvleken riktigt bra och Croatia kommer inte över mittlinjen de första 7 minuterna. När de väl gör det så snappar de upp en felpass från ÖT i den 52:a minuten och man kommer in i vårt straffområde och spelar bollen snett bak till en Croatiaspelare som direktskjuter in 0-1. I den 65:e minuten spelar Oliver Oliveros snett bak till Johan Hellström som med hård bevakning och nära mål får iväg ett avslut som målvakten räddar och en försvarare får undan bollen från mållinjen. Nära kvittering där. ÖT Smygehuk byter ut en krasslig Sebastian Kristensson och in kommer Viktor Jörgensen. Även Pontus Andersson byts ut till förmån för Robin Mårtensson. I den 71:a minuten kommer nyss inbytte Robin Mårtensson runt på högerkanten och slår ett lågt inlägg som Johan Hellström tar emot men han faller, reser sig upp och placerar in 1-1. Detta var Johans 15:e seriemål i år och Johan har därmed gjort mål i 13 matcher i följd!!! Nu startar jakten på ett ledningsmål. I den 75:e minuten får ÖT Smygehuk en vänsterhörna som nickas bort av Croatiaförsvaret. Viktor Jörgensen snappar upp rensningen och drar iväg ett skott som touchar en Croatiaspelare och går ut till vänster till Christian Ahlström som tar sig runt sin bevakare och kommer in i straffområdet där han spelar bollen snett bakåt till Anders Mårtensson som från nära håll kan placera in ledningsmålet till 2-1. Detta var Anders 1:a seriemål i år. I den 77:e minuten slår Johan Hellström en fin frispark in i Croatias straffområde där Robin Mårtensson skarvar direkt på volley men målvakten lyckas styra ut bollen till hörna. Nära spiken i kistan där. Efter 77 minuter tackar Mathias Herrström för sig och in kommer 17-årige Fredrik Odell som nu får göra sin riktiga debut i A-laget! I den 81:a minuten slår Croatia en boll förbi ÖT Smygehuks försvar och Christian Ahlström ska bara lägga hem bollen till Izzettin Adigüzel i målet. Hemåtpassen blir något snål och en Croatiaspelare hinner för Izzettin men Izzettin lyckas rädda avslutet. Returen går ut till nästa Croatiaspelare som kan sätta 2-2 i relativt tom kasse. Lite oflyt där. ÖT Smygehuk kämpar tappert för ett vinstmål de sista minuterna utan att få utdelning. Matchen slutar 2-2 och det får väl anses som rättvist i en match där våra främsta spelare var ytterbackarna André Andersson och Jonas Persson. Nu väntar ett uppehåll där ÖT Smygehuk "vilar" som serieledare. I nästa seriematch väntar BK Skansen på hemmaplan på tisdagen den 14:e augusti med matchstart 19:00 på Smygehamns IP.